19.02.2023 г., 7:24 ч.

Кадифена нощ 

  Поезия » Любовна
570 0 0

Притихва светът във разкош кадифен

нощта ни омайва с магия от мрак

изтичат последни секунди във плен

на светлия ден, угасващ с кървав знак.

 

Туптим и треперим и жадни сме с теб

одеждите грешни съблекли без срам

мечтите ни ярки-безспир и безчет

безгрижно се реят, свободни са там.

 

Целувам и милвам лика ти любим

и парят целувките мои-бял зной

отвъд праг незрим, немислим ще летим

и стенещ от сладост ще бъдеш ти мой.

 

Отпий бавна глътка нектар от лъчи

от лунно сияеща бледа душа.

в мига тъй вълшебен поспри, замълчи

заслушай се в лудия пулс на страстта.

 

Разлей се по мен като мощен поток,

бъди пълноводна река в пролетта,

любовното ложе свещен е оброк,

навеки са слети звезди две в една.

 

Симфония дръзка-екстазът е наш!

От него се раждат безброй светове.

Тъй искрени, чисти, без капчица фалш

горим и цъфтим в милион цветове.

 

Макар че тъмата гъмжи с чудеса,

разлъка зората ще бъде за нас

сълзите горещи превръща в роса

И "Време е!" казваме с поглед, без глас.

 

Но новият ден е залог за едно-

че Мракът отново ще ни събере.

Сърцата туптящи ще бият ведно

блажени ще сме пак в нощта-кадифе...

© Мария Митева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??