22.07.2008 г., 7:10 ч.

Кафе-еспаньола 

  Поезия » Любовна
1017 0 8

Предложих ти кафе-еспаньола.

Характерът твой е това.

А ти - любопитна виола,

за отговор кимна ми: Да!

Келнерът тъжно въздиша:

- Извинете ни... Няма такова...

В главата се надбягват тристишия.

Сметката е готова.

Навън отново дъждът е заплискал.

Разстроен поглед, но с усмивка на устата:

- Обещал съм... И е толкоз близко...

Кафе ще пием нейде под луната.

Арабика. Коняк и захар прегорена.

Горчи и ни примамва аромат.

А две очи са страстно заредени

и малката ми хитрост ще простят.

© Красимир Дяков Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??