7.02.2024 г., 20:55 ч.

Кафето на масата 

  Поезия » Философска, Друга
224 2 3

Скалъпено щастие в хладното утро.

Надмощие мъжко над крехкото женско.

И в мигове стари не срещаме нищо.

Отдавна запалихме хартията тънка.

 

И колкото всичко това да е тъжно

не искам да будите в себе си мъка!

Защото дори бурята в другия знае да бъде

и мъжка закрила и женска милувка.

 

И с блага умора и тиха прегръдка 

изстива кафето на моята маса.

Поглеждам бавно в очите на своето минало

смело прегръщам и мама и татко.

 

Защото когато затворя вратата,

когато застана самичка в стаята

Нещо ме тегли към моята маса,

кафето ми още е топло и пари!

 

 

 

 

© Любима Маеркова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??