31.03.2023 г., 10:07 ч.

Кажете думата си днес 

  Поезия
162 1 1

КАЖЕТЕ ДУМАТА СИ ДНЕС

 

Понеже бездната влече,
а утрето е все химера,
навярно друг ще изрече
от теб неказаното вчера,

 

пред върволици от очи,
достоен за позор и слава,
реши ли да го измълчи,
защо се е родил тогава? –

 

защо ли книгата е чел,
и чул е мамините песни,
нима в небесен безпредел
потъваме си безадресни? –

 

баща, огрян от светлина,
и аз ще литна – късна птица,
с хрипливото си „На-ни-на!”
приспал добрите си дечица,  

 

а подир мен ни кост, ни вест,
праха ми над света ще пръснат...

Кажете думата си днес,
защото утре ще е късно.

 

© Валери Станков Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??