13.11.2005 г., 0:07 ч.

Кажете ми хора, моля ви... 

  Поезия
897 0 0
             Кажете ми хора, моля ви
             защо всред толкова много,
             защо точно аз бях избрана 
             да бъда дете на Луната.

             Кажете ми хора, моля ви
             защо ме лишиха от чувствата
             от Млечния път съм закърмена
             звездите са моите кръстници.

             Прости ми, Господи, моля те
             не мога да вярвам във тебе -
             Ти, който създаде Вселената,
             а мене превърна във блудница.

             ...Сънувах, как грееше Слънцето,
             вълни във брега се разбиваха
             той тичаше, гонен от времето
             при мене подслон да намери...

© Димитрина Станчева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??