17.06.2008 г., 22:16 ч.

Кажи, човеко 

  Поезия » Друга
585 0 1
А ти, човеко, блед си днес,
не вярваш в ничия упора,
потъпкваш всичко с чест,
не вярваш в хора...

Умееш днес да се напиваш,
преследваш скучни идеали,
пиян ставаш весел и добър,
и идеи раждаш все разбрани...

Крещиш, че нищо не е честно,
опираш се на чуждо рамо,
затворен в себе си, мълвящ
за нещо истинско, дори отдавна изживяно...

Кажи, човеко, борейки се,
докъде стигна или предаде се,
пред поредната изгубена кауза,
живеейки живота си в пауза!

Забелязваш ли днес иконите,
палиш ли за мъртвите свещ,
каеш ли се или не,
май само молиш се, плачещ и на колене...

Обвиняваш ли, отговори,
за грешките свои всички останали,
падаш ли, изгубил надежда,
каеш ли се в бурени пропаднал...

Днес, човеко, кажи ми кой си,
кажи ми какво направи със себе си,
изгуби ти надежди и мечти,
а какво остана ти?... Ругатни!

© Ирена Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Не е китка за мирисане днешния човек... Но по-добре да не го обвиняваме само, а всеки един от нас да промени нещо в себе си... Поздрав да хубавата идея!
Предложения
: ??:??