15.09.2007 г., 19:43 ч.

Кажи ми! 

  Поезия
559 0 5

Кажи! Защо? Кажи ми, без да криеш,
без да знаеш, че отново ще боли!
Кажи! Защо? За мене всичко знаеш,
а сърцето малко изгори!


Кажи ми как успя със думи тежки
на две душата да сломиш?
Нима и ти не правиш грешки,
нима ти никога не ще сгрешиш?!


Защо разкъса любовта ми нежна,
до вчера на която бе във плен?
Защо уби я във вихрушка снежна?
Защо си тъй далеч от мен?


Кажи защо да тъна във забрава,
аз можех всичко да ти дам?
И да не искаш, любовта остава,
но къде... и аз не знам!


Ти каза: "Бързо ще ти мине!"
Но как да ти повярвам... Как?!
Когато малкото сърце изстине,
любовта не ще се върне пак!


Защо прокле ме пак сама да бъда,
да търся в мрака топлина?
Кажи защо е таз присъда,
защо не виждам вече светлина?


Кажи! Защо ме гледаш тъй студено
с кристално от леда око?!
Сърцето малко вече е ранено,
но просто ми кажи... Защо?!

© Иринка Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??