29.05.2011 г., 0:35 ч.

Кажи ми... 

  Поезия » Любовна
719 0 2

Добре ли си?... кажи ми, че не си -

кажи ми, че ме искаш, че ти липсвам,

кажи ми, че и теб така боли

и мъката, кажи ми, как да я подтискам...

Кажи ми - има ли следа,

от мен оставена дълбоко в тебе,

кажи - непоправима ли е таз беда

от бурята, която ни помете...

Кажи ми, ти какво разбра,

дали от чувства беше породена,

или бе само някаква игра

със мене срещата ненагласена...

Кажи ми, вече накъде...

Кажи ми, пътят ни ли свърши,

до тук ли чувството ще спре,

нима е клонка, вятър да я скърши.

Кажи ми, лъгана ли бях,

кажи за недомисленото утре,

кажи, последна ли съзрях,

че празно е било - там вътре...

Кажи ми, глупава ли бях

да вярвам, че любов си давал,

кажи, в тъмница ли вървях

да мисля, че до мен вървиш...

а ти... от мен си бягал.

© Ирена Георгиева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??