9.07.2007 г., 11:22 ч.

Как боли 

  Поезия
1077 1 2
Как боли, когато си сам,
как боли, когато си изоставен и неразбран.
Ооо, Боже, боли, как само боли,
а сърцето, горкото, е принудено да търпи, да търпи, да търпи!

О, да, боли! Как само боли, и раните кървят,
кървят и не спират, а  сърцето мълчи, мълчи, мълчи!
Само е то, само е и от никой неразбрано,
само е и само тупти - от всички е изоставено!

И само се скита по този свят суров,
за обич и ласки се моли, но, уви!
Никой не чува неговия зов,
принудено е пак да мълчи, да мълчи, да мълчи!

И боли, да,  как само боли,
без път и посока само  да върви,
върви  и не спира,
но, хора, вижте как бавно и неусетно то умира!

Боли, да, как само боли
да моли за любов и топлина,  да моли и никой да не чува.
Боли, как само боли
да посреща само утринта и никой за добро утро да не го целува!

© Моддо Моддо Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Нека сърцето ти да не спира да върви, мила, защото може любовта да го чака зад ъгъла, но то никога да не стигне до нея, тъй като се е отказало... Дано скоро да намериш кой да те целува за "Добро утро"
  • Гадна е трагичната участ на лирическата, но още по-гадно е онова, което е твое послание: "Най-гадния начин някой да ти липсва е да бъде близо до теб,но да знаеш,че никога няма да го имаш!"
    Голяма мъка...мъка...


Предложения
: ??:??