18.12.2012 г., 15:15 ч.

Как да завладееш сърцето на жена 

  Поезия » Друга
607 0 3

Някога в далечни, далечни времена,

за своя принц мечтала госпожица една.

Живеела тя скромно, в бедност и тъга

и молела се често в среднощната тъма

да я избави Господ от тази самота.

И ето че в един усмихнат слънчев ден

явил се момък млад - и строен, и ерген.

Припламнала у него любовната искра.

Но как да завладее сърцето на жена,

така красива, мила и добра?

Дворец, карета, злато не притежавал той.

Какво ли да измисли нашият герой?

   - Предлагам ти ръката си - продумал той смутен.

-Ако приемеш да се омъжиш ти за мен,

това ще бъде най-щастливият ми ден.

Ще имаш най-красивата шапка със перо.

Бъди за мен любима - и в лошо, и в добро!

Тогава, очарована, тя кимнала с глава.

Прегърнати те тръгнали към своята съдба.

***

Минавали годините, родили се деца...

С очички любопитни те проучвали света.

***

-Бабо, разкажи ни за шапката се перо.

-Ех, ама и вие! Отдавна беше то...

Ще ви разкажа утре, заспивайте сега...

Целунала ги с обич и с мъничко тъга.

 

юни 2010 г.

© Наташа Биразова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Това всъщност е истинската история на моите баба и дядо. Поздрави!
  • нищо не пречи са се пробва
  • В шапката с перо значи е разковничето Беше ми интересно!
Предложения
: ??:??