- От много години съм стигнал до извод един,
че самотният човек е непобедим,
че той има най голям потенциал,
с успех да се обсипе цял .
- Но на човек за да успее му трябва мотив,
нещо което да го крепи жив,
да го бута, да му дава воля,
да вдъхва смисъл на житейската му роля!
- Е какъв по-добър стимул от това,
че всеки път щом покажеш глава,
оня там навънка – живота, започва да те мачка
и за да предвидиш болката не ти е нужна врачка .
- И това ли най-добре те мотивира,
че животът като куче те третира ?
Страх, болка и отчаяност .
Това е против моята обязаност ...
- Ха ха, ти си млад и неосъзнат .
Не сетил още суровия свят.
Ще дойде момент- ще си самотен и изолиран
и ще видиш, че тогаз си най-концентриран .
- И към какво ще съм насочен ?
Към живот тъжен и порочен ..?
И на това ли викаш успех ?
Този довод е изключително крех .
- Всеки вижда по различен начин успеха
Най-разнообразни неща могат да му носят утеха
Било пари, учение, развитие, дори кариера...
То разсейването за всичко е бариера .
- Ти искаш да кажеш като цяло,
че любовта от пътя те отклонява,
че те кара да издигнеш знаме бяло
и здраво съзнанието ти замъглява...?
- Разгеле, най после взе да вдяваш,
когато си самотник с туй проблеми нямаш.
Пътят е прав и ти само го следваш,
няма нужда в главата си да беседваш:
„Туй добре ли го направих, а тя добре ли ме разбра“
и след време: „ей как не се усетих, тя живота ми обра“
Запомни едно - освен че ти пречи да разсъждаваш
от любовта много и боли затуй просто я забравяш .
Тя е една слабост, една треска, едно изкушение
Доверяваш силата си на чужди ръце – непростимо прегрешение...!
- Ех чичка, най после те разбрах,
ти просто си имал любовен крах.
Той те е дълбоко ранил
и оптимизма ти е затрил.
Избрал си по-лесния път -
Оставил чувствата си да спят,
защото така няма да прибегнеш пак до този наркотик,
душата ти веч' надарил с неизлечим тик.
Така няма пак да изпиташ болката
от на сърцето ти обиколката.
Но да те поправя аз за нещо извънредно
(защото смятам че така е редно):
От любовта не боли, нейните огньове само греят,
а предателството, залъгването и разочарованието са тез които болката сеят ..
И ето да запомниш един последен ред
(моя главен мироглед):
Ако да се опариш те е страх прекалено,
никога няма да се приближиш до огъня достатъчно,
ще стоиш вечно на студено,
с живот празен и щастие упадъчно...!
© Зами Слисев Всички права запазени