Как го мразя
Боже, как го мразя.
Иде ми с фадрома да го газя.
За гърло искам
да го хвана само
и веднъж да го преметна
аз през рамо.
После, с шутове
да го наритам.
Без дори да го попитам,
с кой захванал се е
той горкия,
защо я мачка,
като пихтия.
От разкошна моя
я превръща в робиня
и я гази гадно,
като на пазара диня.
Не ще на теб оставя
да му го върнеш,
позволи ми да го сгазя,
пък Ти при теб скоро
ще го прегърнеш.
© ПЕТЪР ПЕЩЕРСКИ Всички права запазени