24.04.2016 г., 21:50 ч.

Как горят добрите момичета 

  Поезия
859 0 12

Ръцете му се спуснаха надолу
(към зоната на нулево стеснение).
За първи път усетих, че съм гола.
Със рокля бях.Но не и с извинения.

 

Забравих всеки минал предразсъдък.
Забравих даже името си. Мислите.
В главата ми - без намек за разсъдък -
се гонеха копнежи с надпис "Искам те!"

 

Не ми помогнаха особено очите му -
изпи(т)ваха ме с дяволска настойчивост.
По кожата ми впиха се следите му
до степен на влудяваща устойчивост.

 

И станах огън. Без да ме вълнува
какво ще стане после между двама ни.
Не помня някога така да съм целувана.
Но помня как превърнах се във пламъци.

 

---

Когато утре пак ще съм прилична,
с познатото на всички възпитание,
единствен той ще знае за различната
пламтяща същност в моите очертания,

 

която денем се преструва на светица,
а нощем дяволски трепери от възбуда.
Така сме ние - кротките момичета -
веднъж разпалени, горим със своя лудост.

 

 

© Теди Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??