Как Гошко ще стане персона грата
Гошко диво се чумери:
мама с книжката замери.
Не харесва да чете
приказките туй дете.
Тропа, трепери, крещи,
блясват в очите сълзи.
Гошко е артист голям:
не иска вкъщи да е сам.
„Мама май че не разбира -
играчките защо прибира?!
Ще прочета аз тази книжка,
имам ли компютър с мишка!”
Детенце мило, я поспри!
Мама, тате – слушкай ти!
Учи и забравù за играта,
за да станеш персона грата!
© Плами Всички права запазени
малко да се позасрами?...
Ритъмът е нарушен...
Това е засега от мен.