1.11.2016 г., 22:13 ч.

Как искам 

  Поезия » Любовна
482 1 4

Как искам

 

Как искам да мога да пиша,

че си моето пролетно утро.

Че без теб не мога да дишам

и, че без теб, да живея е трудно.

 

Искам да имам таланта, неземния.

Да те сравнявам с лунното цвете.

Да не съм неудачника, неверния,

избиращ, коя да е от двете.

 

Да те събуждам сутрин с целувка.

Да ти сервирам в леглото кафето.

С изгаряща, нежна милувка,

да те пренеса при цветята в полето.

 

Как исках да мога... Не мога!

Думи не стигат. Не умея.

Защо са ми думи, за Бога?

Не искам без теб да живея.

 

01.11.2016

© Ник Желев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??