13.06.2007 г., 23:26 ч.

КАК ИЗВЕДНЪЖ СЕ ОКАЗАХ ПОД ВОДАТА 

  Поезия
958 0 4


Подводницата спря да плава,
виковете оглушаваха,
всеки всяваше паника
и бягаше бясно
към своята гибел;
механиците се избиха
за жилетките!
Готвачите плачеха!
Капитанът си взе грима
и напудри носа си със страх
Аз къде бях?
Бях под водата,
където си мислех,
че ето сега е момента
да хвана тефтера в ръка
и смъртта да изследвам директно!

Първа бележка:
Смъртта не изглежда зловеща
пред моя живот!
Защо да посрещам със страх и тревога
тази нежива съдба,
аз няма да гоня нещо, което
ще дойде само, без покана от мен!
Всички се блъскат, припадат,
 а лекари няма!
Няма фалшиви мотиви
за хора с голям етикет
и няма да има мерси
или моля,
когато животът си тръгва от теб!
Инстинкт ли?
Инстинктът се нарича страх -
така мисля аз!
И никой не дърпа завесите
на свойто двуличие,
което всеки отрича
към всеки глупак,
който пълен с лъжи
не може да види, че
ЗАВЕСИТЕ ПАДАТ САМИ!

Втора бележка:
Пистолетът къде е -
крещи капитана,
но никой не чува,
няма внимание!
Паника бясна! Писъци! Бой!
Не ми стана ясно,
защо капитанът
държи пистолета сред свои?

Трета бележка:
Смъртта не се къпе!
И доста мирише на пот и бензин...
а хората... хората,
дишайки пари,

отлитат

към нейния тъмен хотел

и сами се предлагат!

Без маска и грим!

Хората са кукли!

Хората са проститутки!

 

Седя си в ъгъла,

гледам,

колективът се цепи,

индивидът расте!

С очи на убиец

всеки те стреля

и цели директно в душата,

която невинно

стои, наблюдава

и не може да спре

да плаче безпомощно!

 

Не знаеш къде се намираш,

нито с кого си,

нито защо?

Днес се оказа,

че по-важно е

не кое избираш,

а как ще се аргументираш!

© Икабод Крейн Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • "Смъртта не изглежда зловеща
    пред моя живот!
    Защо да посрещам със страх и тревога
    тази нежива съдба..."

  • Смъртта не се къпе!
    И доста мирише на пот и бензин...

    а хората са проститутки.

    !!!*
  • Нямам думи....
    Немея....
    6!
  • Трета бележка:
    Смъртта не се къпе!
    И доста мирише на пот и бензин...
    а хората... хората,
    дишайки пари,

    отлитат

    към нейния тъмен хотел

    и сами се предлагат!

    Без маска и грим!

    Хората са кукли!

    Хората са проститутки!

    Доста странно пишеш,а този куплет ми въздейства най-много!
Предложения
: ??:??