26.11.2007 г., 23:08 ч.

Как? Как очи да затворя? 

  Поезия » Гражданска
555 0 7
                       Как? Как очи да затворя?

            Как животът напред ще продължава,
            с  безумие и наглост за народа?...
            И алчността Ви, като зимна хала,
            смразила ум, съвест, наглост остава.

            Една четвъртинка охолно живее,
            а всичко друго - да  гладува и простее...
            Образувание, безкрай занемарено,
            учителят погазван, мизерува, линее...

            За култура, какво да говоря,
            реклами - оригват се, ... простотия.
            И безморални  дела, и гейчета малки,
            издигат на пиадестали жалки...

            Обричат на гибел, лекарства скъпят,
            за медицина стопяват нагло проценти.
            В чужбина, с народни парички вървят,
            за тях е лесно в трудни моменти....

            Как ли? Как народ се гърчи, гладува,
            душици бере, пагубно без жал затриват...
            А милиарди в ненужни войни,
            за американска безумица наливат.

            Народът не вярва, и само псува,
            безправие и парадокс, навред върлува...
            От фондове крадено с милиарди,
            пенсионери гладуват, жалко принизени.

            Окраден труд по 30, 40, години стаж,
            как честния им труд, мезерия доведе?!...
            А мошенници млади, крадливи, ведри,
            милиарди пилеят, на охолство щедри...

            Как, кажи, умът ли е в мрак?!  
            Един  неук човек - 18  деца затрива,
            намалява се реална присъда,
            на свобода милостиво се укрива.

            А един наш мафиот прикрит,
            в гонитба, неволно е затрит.
            На полицайчета 5  несправедливо,
            18  години съдят, нагло, щастливо...

            И  този неуместен плосък данък
            от мизерстващи люде дообира,
            а олигархия наша възнаградена,
            хазарти облекчава и  пасува...

            На всичко трябва да дойде края!
            За друг живот на България мечтая...
            Родолюбно възпитание, и с труд, със чест,
            НАРОДЪТ  да живее с  превест!...

© Елена Калчева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • ПОЗДРАВЛЕНИЯ И ОТ МЕН!
  • Поздравления за стиха!
  • До болка истинско.
    Поздравления Елена.
  • Потресаващо и до болка вярно!
    Прегръщам те!
    Дано преобърнем малко поне съдбата
    към добро!Поздравления!!!
  • Много актуален стих, Елена.
    Поздрав !
  • Няма как ,мила !Не ми е безразлично бащи и майки,да броят филийки и
    стотинки..,не ми е безразлично ровещи в кофите,бивши учители...,
    не ми е безразлично масово деца да се оригват,като на телевизора...
    Даже ме боли..,мило момиче!
  • БАща ми има един лаф "Животът е по-лесен, когато не му обръщаш внимание" мисля, че тук влиза в опутреба - Поздрав
Предложения
: ??:??