27.04.2006 г., 20:16 ч.

Как се прави туй-онуй а ла джапонезе 

  Поезия
895 0 2
Ката факторът в стил хайку

ХАНАШИКАТА (начин на говорене)

1. За жени

Чело в земята
Безшумно удряй ти
Глезенко шепти

2. За мъже

Членоразделно
Ръмжи и сърбай громко
Неразбран бъди.

ШИКАТА (начин на правене - безполово)

Има си калъп
И релси начертани
Никой си без тях.

АРУКИКАТА (начин на вървене)

1. За жени

Тихичко ходИ
С пръстенца леки, меки.
Гета не тътрИ!

2. За мъже

Краката влачи
Като О ги закръгли
Инак мъж не си.

КАНГАЕКАТА (начин на мислене)

Нищо не мисли!
Не изобретявай ти!
Инак мразен си.

© Николина Недялкова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??