21.06.2023 г., 15:27 ч.

Как се ражда лятото 

  Поезия » Любовна, Пейзажна
522 1 2

 

Припомни ми как се ражда лятото.

Лятото е влюбване, понесло те завинаги в абстиненцията си.

Слънце и вълни по босите ни крака.

Раковини и миди в ръцете ни, които носят безкрайност.

Лятото е магьосник, превръща крехката трева в ухаеща на слънце слама. Има цвят на косите ти.

Зрялата диня стичаща се по устните ти, напираща в сладка целувка.

Лятото е необятно - динено, слънчево, мокро, оставящо спомени и следи в неумиращите ни сърца. 

В края си потъва в дълбините на морето и слънцето му го изгаря, за да дойде пак догодина ново и греещо за теб и мен.

Лято е, виждам носиш диня в ръцете си.

Дай да опитам, а после опитай от мен. 

© Kalina Serkedjieva Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Ох, че убаво!
  • "Денят с усещане за Вечност,
    нощта - парад на щурите звезди.
    Изгрева - Божествена копнежност,
    а залеза - злато сее във води.

    Душите отпуснали му края,
    вибрират с честотата на дете.
    Трепти ефира на Любов ухае,
    бушува дръзко светлинното море......"
Предложения
: ??:??