16.11.2007 г., 11:44 ч.

Как си 

  Поезия » Любовна
841 0 9

Как си без мен

днес и вчера, а утре?...

Аз съм прочетен роман -

ти искаш още

да прелистваш,

да съм твойто имане,

да се пълнят очите ти,

жадни длани да плъзгаш

по кожата.

Облякох се вече. Не видя ли?

Не искаш да видиш.

Казах: "До тук." Не чу ли?

Не искаш да слушаш.

Звъниш. Мълчаливо

дишаш в слушалката.

Имам ли съвест

да те оставя, копнеещ?

Уморих се да тичам до теб.

Разпилях се до нищо.

Душата ми свършва.

До болка е тъмното.

Не греба от живота,

искам само да дишам,

поне малко.

© Галя Николова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??