25.11.2008 г., 17:16 ч.

Как Татяна писа на Онегин 

  Поезия » Любовна
661 0 3

   "Я к вам пишу - чего же боле?

    Что я могу еще сказать?.."

                                   А. С. Пушкин

 

Поредната ужасно дълга нощ.

Тревожна и безсънна... И безкрайна.

В ръката си, като измамен нож,

държа писалка. И на листа пиша тайни.

 

Косите ми- разплетена мъгла,

към шията предателски се спускат;

покорно падат върху крехки рамене...

Прегръдка нежна... Страшно много струва.

 

Страхът, срамът... Доброто възпитание...

Не може вече нищо да ме спре!

Разкривам любовта си пред човека,

който единствен може да я разбере.

 

Какво Ви казвам? Даже не съзнавам.

Оставям се на справедливата Ви воля.

Ничия, но Ваша съм, признавам!

И за милостивата Ви прошка моля!

© Илица Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??