16.12.2009 г., 0:39 ч.

Каква е любовта? 

  Поезия » Философска
636 0 7

                                                                        "Не си представях любовта така..."

                                                                                                              Дарина Дечева

 

 

 

Никой не си я представя такава -

делнично битова и прозаична,

даже понякога излишно дребнава,

без ежедневното "Аз те обичам!"

 

Често е твърде досадна и скучна,

с дъх на яхния или на кюфтета,

с порив за нещо отдавна неслучено,

с чувства, които в очите не светят.

 

Никой не си я представя такава -

някак безлична и даже банална,

без приключения, страст и жарава,

няма дори и следа от скандалност.

 

Всички мечтаят за приказки. Няма

спящи красавици, тикви каляски...

Има любов - мълчалива и вярна.

Тя е завинаги! Тя е прекрасна!

© Нели Вангелова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??