15.12.2012 г., 0:30 ч.  

Каква жена! 

  Поезия » Друга
1132 0 15

КАКВА ЖЕНА!

 

„Каква жена, каква камбанария!”

Евтим Евтимов

                  

Каква жена! Каква камбанария!

Събира смело погледите  жадни

когато мине в градската чаршия

от слънцето лице с чадър закрила

на токчетата с екота паважен.

 

С децата подир нея бих закрачил

да зърна този лик с усмивка ведра.

Под златно кръстче, на врата окачен,

тъй, както името й свето тача,

да пална свещ на купола й щедър.

 

Каква жена градът ни ощастливи!

Познали в нея Моника Белучи,

събличат с поглед роклите й дивни,

а кожата в загар "Ала Малдиви"

засилва в мен мечтата – да се случи!

 

В сърцето ми отеква всяка крачка.

Чадърчето от погледи я скрива,

но бедната ми мисъл се вторачва

и в сянката й тънка, в полуздрача,

се вижда моя дух да трепка живо!

© Иван Христов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??