3.12.2007 г., 22:45 ч.

Какво... 

  Поезия » Философска
764 0 3
Какво сме хората,
какво сме?
Загубили се на земята...
Вървим за някъде!
Безмълвен звук...
Обиди... явни жилят...
И някой се опитва да шепти...
Прости, дори да те боли!

Каква да бъда аз,
безкрила, сляпа, няма?
Каква да бъда аз,
гаснещи слова с помръкнал пламък?
Обхваната от тъмен гняв,
да гледам бездънните очи
на стъпкан... Лик?

Обръщайки се трепетно назад,
видях прахът да замъглява всичко.
Светът в прах стаен е!
Вървя в прахта и вия...
Пред мен небе
от трепкащи звезди!

© Дани Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??