29.04.2007 г., 11:02 ч.

Какво да ти предскажа? 

  Поезия
646 0 3
Какво ли настояще, какво ли бъдеще
да ти предскажа аз,
на теб, с ръце от листи,
със мислите, изгубени в раздраното
платно от чужди
думи,
с походка на вълна...
Мълчание засипва часовете и
елшите остават
свещи.
Да,  домовете никога
не са достатъчни.
И няма на кого да се
помоля сред сухите
цветя безмълвни
(но единствени).
Но, нека вятърът да те
върти
през процепи гранитни.
Със цялата ми нежност -
в листопада.

© Божидар Пангелов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??