15.07.2011 г., 11:49 ч.

Какво е Безкрайност 

  Поезия » Философска
793 0 9

 

КАКВО Е БЕЗКРАЙНОСТ

 

  

– А знаеш ли, татко, какво е Безкрайност? –

с въпроси обстрелват ме пак синовете.

– Домът на звездите и вечна потайност –

измъквам се гузен, спасил авторитета...

 

Пораснаха! В бързея вече натискат весла.

И времето рядко в прегръдки поспира.

От спомени облак в очите ми влага постла,

но слънцето радост в гърдите гравира.

 

Не мога със думи, момчета,

и слаби са всички изкуства.

Мистерия звездна това наречете:

Безкрая докосваме с нашите чувства!

 

© Николай Начев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??