25.02.2017 г., 18:35 ч.

Какво е да обичаш мъж 

  Поезия » Любовна, Бели стихове
379 2 0

Какво е да обичаш мъж?

Да надпреварваш лудите вихрушки,
да укротяваш диви бесове
и нежно да им се усмихваш.

Какво е да обичаш мъж?
Самотна лодка в бурен пристан,
да я предпазваш с крехката ръка
от разярените вълни на океана.

Какво е да обичаш мъж,
ако си само малко цвете?
Да го омайваш с всичката си хубост,
да не се разсее, и да те настъпи.


Какво е да обичаш мъж?
Готов за тебе даже да убива,
а да не забелязва, колко те боли,
когато със страстта те е притиснал.

Какво е да обичаш мъж?
Усещането да дресираш гладен тигър,
не знаеш никога, кога,
може да ти изяде главата.

Какво е да обичаш мъж?
Какво е в огън да гориш,
да си щастлива, че те изгаря?
От водата да излизаш суха,
а от жажда да загаряш.
Какво е да обичаш мъж?


 

© Misteria Vechna Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??