21.03.2018 г., 11:23 ч.

Какво е добротата? 

  Поезия
896 1 1

Веднъж зададоха ми

въпрос един

беше малък, скромен и красив

"Какво е добротата и къде живее тя"?

 

Бях малка не разбирах,

но отговора скалъпих на мига

отговорих бързо, кратко

незначително дори.

 

Тогава казах

"Добротата е душата

на малкото дете.

В сърцето малко детско

 

се разкрива тя

зло не мисли

и не може да го

разпознае."

 

Мислих отговора си

за грешен,

но правилен оказа се дори

и радостта в хорските очи  видях.

 

© Еленка Гишина Всички права запазени

Произведението е участник в конкурса:

"Къде живее доброто" »

15 място

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??