22.03.2022 г., 8:47 ч.

Какво е искал да каже поетът 

  Поезия
272 2 7

Какво ли е искал да каже поетът? –

безспирно ме мъчи, таз мисъл проклета.

И даже главата ми дава заето,

бушува душата, прескача сърцето.

 

Защото това е въпрос за милиони,

не се подчинява на земни закони.

Поетът разкрива магически зони –

хем търси различно, хем следва канони.

 

Така – отстрани, го намират за лесно,

да пишеш игриво, да пишеш гротескно,

да можеш да ваеш неволите в песни

и там – на финала поанта да блесне.

 

Какво ли поетът е искал да каже,

дали се е мислел за толкова важен?!

Или е желаел душа да покаже

и с искрени думи мечта да разкаже!

© Данаил Таков Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??