8.05.2011 г., 12:44 ч.

Какво е животът? 

  Поезия » Философска
569 0 0

Животът е пречка,
държи те в пресечка.
Вечно се бърка
и ти се побъркваш.

Умът ти те мами,
любовта ти е яма.
Омразата крачка
и нямаш спирачки.

Обичаш да мразиш,
в краката не лазиш.
Защо не приемеш,
че имаш проблеми.

Кажи "Помогнете",
без "Моля ви , спрете".
Животът е гаден
и ти си премазан.

Гледаш в стъклото
и виждаш дървото.
Защо си омекнал?
Не си марионетка.

Огледалото пази
твойте нощни омрази.
Забрави, че си тука,
всичко друго е скука.

Живей си живота,
той е без квота.
Не мрази, а обичай,
ти си различен.

© Димитър Дуров Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??