29.08.2010 г., 16:01 ч.

Какво е любов 

  Поезия » Гражданска
1547 0 2

Най-простичко


Детето невръстно попита:
“Мамо, какво е любов?”
Подтиснах въздишката скрита –
аз отговор нямах готов.

Целунах го, сгуших го нежно –
знаех, това бе игра.
Въпросът дойде неизбежно.
Какво да отвърна сега?

Замислих се – примери много – 
кражби, насилие, взлом,
омраза, несрета и злоба,
несгоди в почти всеки дом. 

Любов не можах да открия –
чиста, невинна, добра.
Срама пред детето да скрия
на грешната наша земя.

Погледнах сина си – рисува
тихо по белия лист.
Защо ли е спрял да лудува?
Подсмихва се като артист.

В рисунката – слънце и къща,
в двора играят деца,
там майка с баща се прегръщат,
красиви и нежни цветя.

Детето приветливо каза:
“Мамо, рисувам любов.”
Най-прости неща ми показа –
получих урока си нов.


© Дияна Ханджиева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??