7.02.2013 г., 17:52 ч.

Какво е любовта? 

  Поезия
374 0 0

Какво е любовта?

 

 

Любовта - това е сила необятна,

която обгръща света с пелена приятна.

Тя е чиста, силна и недостижима,

прекрасна и на всички ни любима.

 

Броди тя самичка по света,

без да знае що е несрета.

За нея няма граници, бариери,

всичко покорява щом крилата си разпери.

 

Когато зърнеш я - обезумяваш

и за всяко нещо се надяваш.

Тя уцелва те със стрелите си любовни,

които заразяват, сякаш са отровни.

 

Нейният облик е невероятно нещо

и когато я срещнеш ти става горещо.

Тогава истина излиза от твоята уста,

а ръката ти тръгва да я прегърне сама.

 

Любовта нищо не може да я подчини

и издига те в необятни височини,

но понякога е като трън в окото,

защото обединява доброто и злото.

 

Затова, мили приятелю, запомни,

с нея не се бори и състезавай ти.

Само за едно сега моля те,

нека да намери дом в твоето сърце.

 

 

© Цвети Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??