7.08.2013 г., 13:58 ч.

Какво е любовта? 

  Поезия » Философска
781 0 1

          КАКВО  Е  ЛЮБОВТА

 

 

Кажи, има ли любов?

Или това е някаква игра?

На какво си ти готов?

Или всичко е ези–тура!

 

Какво е любовта?

Дали е саможертва?

Или в плен на гордостта

се превръщаш в жертва?

 

Кажи, къде е любовта?

Между всичко живо на Земята,

или тече ти във кръвта,

лазейки на някого в краката?

 

Кому е нужна любовта?

Може би на хората и Бога?

Чрез нея стигаш светостта

или казваш си, без грях не мога?

 

За мене любовта е живота,

тя е началото и края!

Любовта дели ни от робота

и въвежда ни във Рая!

 

Любовта е душевният покой.

Тя изпълва всичко живо.

Тя е като в пустинята – порой,

превръща грозното в красиво!

© Иванка Неделчева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??