КАКВО Е ЛЮБОВТА
Кажи, има ли любов?
Или това е някаква игра?
На какво си ти готов?
Или всичко е ези–тура!
Какво е любовта?
Дали е саможертва?
Или в плен на гордостта
се превръщаш в жертва?
Кажи, къде е любовта?
Между всичко живо на Земята,
или тече ти във кръвта,
лазейки на някого в краката?
Кому е нужна любовта?
Може би на хората и Бога?
Чрез нея стигаш светостта
или казваш си, без грях не мога?
За мене любовта е живота,
тя е началото и края!
Любовта дели ни от робота
и въвежда ни във Рая!
Любовта е душевният покой.
Тя изпълва всичко живо.
Тя е като в пустинята – порой,
превръща грозното в красиво!
© Иванка Неделчева All rights reserved.