14.02.2018 г., 23:32 ч.

Какво е любовта 

  Поезия » Друга
506 1 2

Какво е любовта, човече?

все се питам и не мога да измисля

дали е стягане на гърлото от болката

да не обичат те, а ти да ги обичаш.

Какво е любовта приятелче?

...това обсебващо ни чувство на идеал ли?

Не зная как, но аз съм все дрогиран

от любовта си към поредната жена.

Какво е любовта бе хора, помогнете

аз чувствата си в ред да вкарам...

защо така се случва ми кажете 

когато аз обичам тя да бяга.

Нима съм толкова страхлив

да си призная чувствата в любов

едва ли, мисля че е клетва лоша

когато аз обичам, мен да не обичат в тоз живот

Какво, като си имам обожателки

в тях няма я от твоята искра

защо човек се влюбва постоянно

в най-неподходящия за него?

Какви ли монолози още ще измисля

за приказни и несъществуващи любови

защо във тоз живот на морални липси

аз все се хващам за любовта като спасително въже?

© Борислав тодоров Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Омайно биле е, когато е взаимно!
  • Привет! "Имаше една песен българска: Аз търся тебе, ти търсиш друг, но той търси друга, тя пък търси друг..." Обикновено човек преследва недостъпното и пренебрегва достъпното. А любовта е там. В достъпното. Някой вече е влюбен в теб и жадува ти да се влюбш в него!
Предложения
: ??:??