22.01.2008 г., 17:57 ч.

Какво е нужно на човек 

  Поезия
1875 0 13
Колко малко е нужно на всеки,
за да бъде в полет за миг!
Като ярка звездица да свети,
да е ехо от радостен вик...

Две очи пеперудено нежни,
топла дума със пролетен бриз.
И усмивка, в която се вглеждаш,
и мечти, дето в тях да летиш.

Да загърбиш и завист, и мъка,
да не вярваш само в пари.
Любовта си да чувстваш заръка,
щом сърцето ти с нея тупти.

Колко малко е нужно и нека
сам за себе си, всеки реши:
На какво ще прилича човекът,
ако днес от това се лиши?

© Валентин Йорданов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??