15.10.2017 г., 23:07 ч.

Какво е това нещо 

  Поезия
475 1 2



Народът го нарича Тиква,
но и какво от туй?
Със простотията се свиква,
щом има кой да чуе.

Не му е нужно огледало,
той гледа се в екрана.
Днес важен е, но като цяло
е почнал от охрана.

От трима папи бе погален
и преизбран три пъти.
Днес, каша духа всеки парен,
но тя пък се размъти.

И във житейската мътилка
танцуват тарикати.
Множат се гробищни могили
и мънички заплати.

Днес на опашката в Европа
стоиме най-накрая.
Куче скача според сопа.
Е, кой ще го познае?
 

© Валентин Йорданов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Вальо, не си разваляй творчеството с политика! Тя е мръсна работа!
  • Много опасно стихотворение--внимавай--пиша в дир.бг и там ни следят отдава .-за добро ти казвам-патил съм.
Предложения
: ??:??