5.11.2019 г., 16:14 ч.

Какво ни трябва 

  Поезия » Философска
904 1 3

Къща лесно се изгражда

за спокойни старини.

В нея радост да се ражда

и деца във пелени.

 

Всичко лесно се намира:

тухли, вар, боя, цимент...

Грижите ни да побира

в тежкия за нас момент.

 

Трудното е, Боже мили,

дом да има и напук.

Тук са нужни женски сили

и душа, като памук.

 

Тука трябват нежност, чувство,

обич, хитрост, женски нрав.

Туй е женското изкуство

във живота крив и прав.

 

В тоз живот това ни трябва:

дом във къща и със двор.

Денем радост да ни грабва,

птици да ни пеят в хор.

© Никола Апостолов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??