Какво пък толкова, ще стана,
ще я изправя таз снага,
ще се протегна над дивана
към осем рано сутринта,
ще се измия, ще се обръсна,
ще си направя нескафе,
под мишниците ще се пръсна,
ще сложа старото сетре,
на ум, чистача ще напсувам
в немития отдавна вход,
и ще се втурна да гласувам,
да дам отново своя вот
за най-добрите - от добрите
и най-достойните от нас:
жени, мъже и… травестити,
и някой готин . . . . . . . .
Юри Йовев
Май 2024 г.
© Yuri Yovev Всички права запазени