12.04.2006 г., 14:11 ч.

Какво сте сънували вчера? 

  Поезия
651 0 5

Какво сте сънували вчера?
Мравки потъващи в ягодово брашно,

силно замислени в себе си?

Момичета, голи, целуващи утрото

на моята страст?

Паяк ранен от банда невестулки,

решени да заобичат насила тревогите си?

Тъжно събуждане на сляп човек,

който някога е обичал картините си?

Лилаво, розово, червено,

синьо, зелено, жълто

Избери си ги и ще се почувстваш по-добре

-Може би ще се почувствам

политнал.

-Kak?

-Политнал !
-Не те чувам.
Не те искам !
Дори голият охлюв се чувства...

Засрамен...

Понякога...

не обича загатките

знам , че ги смята за досадни,

но не винаги има избор

Всъщност, не ме интересува този охлюв

Нима живея с охлюви?!
Знам , че детето ни беше охлюв,

но какво от това...

не съм го виждал от месец и единайсет дни

Тъжно,

но трябваше да го приема

Хайде всички да плачем !

Така ми се плаче, но не за него

За него не ми пука

Нека съдбата избира.

Тя все има претенции

А аз дори не сънувам

Просто си измислям оправдания

И разсеяността ми пречи дори да спя

Толкова глупост никога не е съществувала...

в ябълките ми

Приятен сън, любима !

Бих се родил отново, но няма въздух

за моите дробове

И любов не остана за мен...

Шепа смачкани ягоди
цял живот ще се присмиват 

върху тялото на слепеца
Сънувай чудесата си !
Сънувай през октомври !
                                  
               

                                                        
 

© Ангел Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Да ,това имах впредвид.Сега го прочетох,малко съм объркана,но е хубаво!Интересно!
    Поздрав!
  • Благодаря ви много за коментарите...радвам се, че ви е допаднало!
    Джейни, това ли имаше предвид за подредбата на текста?

  • Започнах да чета и се опитах да си представя ягодово брашно... Харесва ми
  • Искам да го прочета ,но не мога.Така подреден стихът ми се губи,завива ми се свят.Досега нито един стих подреден по този начин не успях да прочета.Защо не го написа нормално,защото прочитайки 4-5 реда разбрах,че ще е хубав.Проблемът не е в теб а в моето зрение,което ми прави проблеми.
  • 1ви прочит- "?!?"
    2ри прочит- "странно... интересно"
    3ти прочит- "невестулки...хммм..."
    сега, пишейки коментара мога да видя само последните няколко стиха, но определено знам че стилът ти ми харесва.браво за стихотворението!
Предложения
: ??:??