30.01.2008 г., 20:13 ч.

Какво съм аз? 

  Поезия » Бели стихове
583 0 1

Какво съм аз?

 

Аз съм дете без желание за живот.

Питате защо? Защото светът е жесток.

Бавно ме измъчва и подтиска.

Сякаш дере бавно по черната дъска.

Черната дъска на моите мисли и желания.

Аз съм дете без приятели.

Питате защо? Защото и те,

както животът, се държат така,

по начин довършващ ме.

Аз съм човек с идеал да покаже.

Питате какво? Искам да покажа,

какъв съм аз, но не мога.

Ще кажете защо? Защото светът

са хора, които са безлични.

За разлика от тях аз имам лице,

на човек с чувства и желание.

Пред тях съм един, за себе

си съм друг човек.

Макар животът да е труден,

аз ще го живея, за да се докажа.

© Явор Иванов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Разбира се,че ще живееш и ще се доказваш непрекъснато!Имаш още толкова много пред себе си!
Предложения
: ??:??