9.07.2011 г., 18:44 ч.

Какво съм за теб? 

  Поезия » Любовна
1941 1 3

Какво съм за теб, кажи ми -

едно нищо може би.

Ти никога не си ме наричал любима,

а аз те обичам, моля те, прости.


Любовта ми за теб не означава нищо

и от нея ти нямаш нужда.

За мен - ти едва ли би дал всичко -

вечер съм твоя, а на сутринта чужда.


Какво съм за тебе -

утеха ли след неочакван твой провал.

А може би убиваш време -

с мен, на която нищо не си обещал.


Какво съм за тебе аз -

кукла на конци в твоята ръка.

Оставяш ме без право на глас

да играя по твоите правила.


Чувствата ми не са важни за тебе,

а аз от любов съм пияна.

Ти не си влюбен в мене,

но ме търсиш винаги, когато другата я няма.


И пак безмилостно ми вземаш съня -

чувствам как ще полудея.

Победен от алкохола - ти отново в нощта -

целуваш ме, а мислиш за нея.


Какво съм за теб, кажи ми -

само играчка може би.

Предишния живот върни ми,

щом не можеш да си с мене ти.

© Катя Бобойчева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??