22.05.2024 г., 12:01 ч.

Какъв сюрприз? Съдбата, знай, не пита... 

  Поезия » Хумористична
284 11 24

Какъв сюрприз? Съдбата, знай, не пита.

На бал съм, даден от самия крал.

Мираж е да съм в неговата свита,

в прованс до вчера просто съм живял.

 

На чара си ще взема да заложа,

ще пиеш колкото ти понесеш.

След две-три питиета, мили боже,

дано не се превърна само в леш.

 

На дами да насмигвам ми отива,

облегнат на колона от гранит.

Но планът май е грешен, стъпва криво...

От някой мускетар ще бъда бит.

© Асенчо Грудев Всички права запазени

Произведението е участник в конкурса:

Буриме »

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??