Спри да валиш, дъжд!
Спри да валиш!
Сплети си косата на възли!
Спри да капеш
по улиците!
Ще оставиш стъпки в мен
кални пъзели!
Спри да бързаш,
че небето
затлачваш!
Чакай!
Не си тръгвай, дъжд!
Не още!
Плача.
© Павлина Гатева Всички права запазени