12.01.2024 г., 6:55 ч.

Кама сутра във Фейсбук 

  Поезия
153 5 6

КАМАСУТРА ВЪВ ФЕЙСБУК

 

Понеже друго нищичко не мога,

вместо за фитнес да троша пари,

реших да се захвана с хата-йога! –

и почнах още днеска – нейде в три.

 

Не беше още слънцето изгряло –

да изпламти в небето на фламбе.

А аз – единство между дух и тяло! –

направо бях на седмото небе.

 

Обух от шкафа старите си плувки,

килимчето изтупах с плам и хъс! –

и – ей ме, на! – завързах се на джуфки –

ръце, крака, подбедрици и кръст.

 

И – уж, съм просто поетична мутра,

пък дишах светлини – почти Ваю̀! –

и – както си седях край Брахмапутра,

взех сам да си говоря – и на „You”!

 

И казах си: – Пич, ти си адски сладък! –

тъй ще си кюташ още сто лета!

И – както бях заплетен, даже Адът

ми беше в кърпа вързан! – на врата.

 

Направо светех! – бях един Арджуна –

по-бял и от – във Инд и Ганг! – седеф.

И идеше ми чак да се целуна! –

където си поискам – и със кеф.

 

– Егати! – казах. – Туй то! – да си йога –

с две-три загорки седнал във Фейсбук!

И стихчета да пиша – както мога –

с крака на север – и с глава на юг.

 

Когато сутрин включа си компютъра,

ви моля – не правете като мен?

Правете всяка сутрин „Кама Сутра”! –

и – ако може – три пъти на ден!

© Валери Станков Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Кефиш 🤣
    Иначе, мога, но жената не мой издържи на темпото 🙃
    Поздравявам те.
  • Така те харесвам най- много, Валери. Бодър и със свежо чувство за хумор. Светъл и вдъхновен ден.
  • “– ей ме, на! – завързах се на джуфки –
    ръце, крака, подбедрици и кръст”
    😂😂😂
  • хехехе, неизчерпаем

    Направо светех! – бях един Арджуна –
    по-бял и от – във Инд и Ганг! – седеф.
    И идеше ми чак да се целуна! –
    където си поискам – и със кеф.
  • Е те това ме скъса от смях. Валка, с тая Йога можеш да се вмъкнеш под вратата. Ключ не ти трябва, па на твойте годинки нема и к,во да запецне.
Предложения
: ??:??