2.07.2020 г., 0:20 ч.

Камбанария 

  Поезия » Пейзажна, Философска
719 1 4

Камбаните бият точно в 8 сутрин.

 

Събужда се света.

 

Някой тъжен, груб и буден

разчертава си деня.

 

Друг човек добър, но муден

тихо спи спокоен сън.

 

Тих спокоен, непробуден,

неподготвен за света

 

Тя - жената, става рано

с огледало - суета.

 

Неспокойна, нежна, блага

леко крачи из града.

 

И децата стават рано,

тихо шепнат си в снега.

 

Леко тичат, кротко скачат

непробудили нощта.

 

Той - самотен, много тъжен

трудно скрива си яда,

за човечеството нужен,

но живее в самота.

 

Те са там - вървят в града,

 

срещат тиха светла утрин -

 

смях, надежда и тъга.

 

А камбаните ще бият

 

точно в 8

 

сутрин.

 

~ Силвена Гоман

 

 

© Силвена Иванова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??