13.11.2013 г., 21:30 ч.

Каменни лица 

  Поезия » Философска
354 0 0

Каменни лица

 

Струят през вените ми ледени сълзи, горчиви,

и вятър от въздишки лъха във душата ми студен.

И каменни лица от бездната, отправени към мен

със свърнали очи, пресъхнали от самотите диви.

 

В невинен  пламък загръщам ангели игриво.

Изстила, слънчево искри, дъха им вледенен,

а пъкленият огън тлее във лицата притаен.

Прилепнала във унес, лица помитат ме пенливо.

 

И мойта кръв, чуплива във кристална лед

раздира бавно вените ми, пъпли и пълзи,

и ангел паднал и пометен с мен, скършено лети

понесъл се през бездната им призрачен и блед.

 

© Ванина Константинова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??