26.03.2017 г., 14:11 ч.

Каменни лица 

  Поезия » Философска, Пародии, Свободен стих
753 5 1

Покрити с накити и диаманти

Всъзможни и невъзможни

Каменни лица с каменни сърца

Безизразни и безчувствени

 

Покрити със злато и сребро

Блестят за слепите и верните

Каменни погледи с каменни очи

Безадресни и кривогледи

 

Покрити с ноти на радост

Звучни и безвучни

Каменни струни с каменни китари

Кухи и глухи, фалшиви сякаш

 

Покрити, закрити в камък обвити

Варовично крехки,  песъчинести те

Каменни, безкамерни, някак безлики

някак безинтаресни те каменните лица с каменните сърца

© Dimitar Georgiev Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Мите, деразй! Чудесно изразяваш и следваш мисълта си!
Предложения
: ??:??