Покрити с накити и диаманти
Всъзможни и невъзможни
Каменни лица с каменни сърца
Безизразни и безчувствени
Покрити със злато и сребро
Блестят за слепите и верните
Каменни погледи с каменни очи
Безадресни и кривогледи
Покрити с ноти на радост
Звучни и безвучни
Каменни струни с каменни китари
Кухи и глухи, фалшиви сякаш
Покрити, закрити в камък обвити
Варовично крехки, песъчинести те
Каменни, безкамерни, някак безлики
някак безинтаресни те каменните лица с каменните сърца
© Dimitar Georgiev Все права защищены