13.07.2012 г., 14:05 ч.

Камо грядеши, Родино мила! 

  Поезия » Пародии
662 0 0

               

 

             

              Камо грядеши, Родино мила!

 

 (гафът преди ерата на тройната коалиция)

 

По времето демократично 

                             се случи нещо неприлично!

Кам Върха, като стоножка,

                              изпълзя засмян Серьожка.

И с ентусиазъм поривист,

                               изгря на небосклона чист!

Изгря и на Света показа

как за Власт

                              се бори

                                                           комунист!

Това Червено изтърсаче,

                               като моделче от Версаче,

без капка свян дойде на власт

                     с Победа - своят собствен глас...

Е, имаше и нещо купено

                                с червена мръсна пачка!

Мъъъничко помогна му отзад

                                     и турска повдигачка!

А пък Гинес изпадна в стрес!

И обезумял едва-едва довтаса

    да пише: "Премиерче само за пет часа"

Европо, бързай да ни вземеш с теб!

И не забравяй, че за да сполучиш,

                              от нас ще трябва

                                                      да се учиш...

                                          

© Петър Петров Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??